onsdag den 1. februar 2012

Ravioli med oksekød i tomatsovs

Hjemmerullet pasta
Hakket oksekød
Revet parmasan
Revet mozarella
2 dåser hakket tomat
3 gulerødder
2 ben selleri
2 løg
2 fed hvidløg
Frisk basillikum
En kop portvin
Olivenolie
Oregano
Salt
Peber


Tomatsovs:

Hak løg, hvidløg og selleri, og svits i olivenolie. Bland hakket tomat, en håndfuld frisk basillikum og portvin i gryden. Lad det simre en halv time. Smag til med salt og peber, evt en smule sukker. Når det har simret 30-45 minutter skal det blendes til puré med en stavblender. Spæd evt. vand i hvis det bliver for tykt.

Simpel hjemmelavet pasta:

250g durummel
250g hvedemel
5 æg
1 spsk olivenolie
1 tsk salt

Hvis man er super overskudsmenneske, og ikke er helt tilfreds med pastaen fra supermarkedet, der er lavet af professionelle fagfolk i et stort sterilt køkken og kun koster 3 kr. pr. kilo, kan man begive sig i kast med at lave den selv. Bland tingene sammen og ælt i minimum 10 minutter til dejen er god fast. Lad dejen hvile i en plastikpose ved stuetemperatur i 30 minutter, så dejen bliver eleatisk. Rul dejen tynd over et par gange og skær ud i kvadrater eller cirkler.

Ravioli:

Bland 200g hakket oksekød, en god håndfuld revet parmasan, en god håndfuld revet mozarella, og et drys tørret oregano i en skål. Fordel kødblandingen i små klumper på de udskårne pastastykker og lav en lille pasta/kødpakke. Brug en gaffel til at mase dejen sammen i kanterne så de er ordenligt forsejlet.

Kom raviolien ned i kødsovsen og lade simre ca 15 minutter mere, alt afhængig af hvor store ens ravioli stykker er.

Spis sammen med et lækkert stykke flute, og en god flaske rødvin.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar