torsdag den 5. august 2010

Skinkepita med artiskokpesto

Start med at lave en dej af 3dl lunken vand, 25g gær, et par tsk salt og 400- 500g mel. del dejen i mindre stykker og rul dem så tyndt som muligt og læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca 8 minutter ved 250 grader (men hold øje med dem. Nå de er boblet op er de ved at være færdige.

Tag brøddene ud inden de bliver sprøde.

Mens brøddene køler af, laver du en pesto. Mine blandingsforhold er således:

3dl olivenolie
1dl syltede artiskokker
2 spsk frisk basillikum
1 spsk frisk persille
1-2 spsk tomatpuré
2 fed hvidløg
5 skiver syltet jalapenjos
1 tsk løgpulver
1-2 tsk sukker
1 tsk salt

Blend det hele grundigt.

Nu kan du lave den færdige pita. Til den ska du bruge:

Det færdige brød
Den færdige pesto
Skinke
revet mozarella
Solsikkekerner
Græskarkerner

Hvis det er lykkedes for dig at lave nogle gode pitabrød, skulle der gerne være luft i midten. Du skærer brødet halvt op. Dækker bunden med revet ost. Så lækker du skinke oven på, det kan være sandwichskinke eller revet skinke. Kom 3-4 tsk pesto oven på. Til sidst drysser du lidt solsikke- og græskarkerner oven på. Luk låget og kom dem i ovnen i 8-10 minutter ved 180 grader.

Tip: Pinjekerner er også enormt godt at komme i.

ADVARSEL! Brug for alt i verden ikke tørret basillikum, det spolere din pesto fuldstændig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar