fredag den 6. august 2010

Nakkefilet

½kg nakkefilet
2 spsk sandwich-ketchup
1 spsk dijonsennep
3 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
4 laurbærblade
1 mørk øl
Ribsgelé
250ml cremefine
1 terning svinebouillon
Becel
Maizena
Sovsekulør
Salt
Friskkværnet peber

Start med at lave en marinade af ketchup, sennep, hvidløg og peber. Smør nakkefilet'en godt ind. Brun begge sider godt på en pande i Becel eller smør. Når den har fået 3-5 minutter på hver side ved høj varme lægges den i et ildfast fad. Dæk bunden af fadet med en kvart liter god mørk øl. Hæld afkoget fra panden over nakkefilet'en. Inden fadet sættes i ovnen lægges bladene fra en kvist rosmarin, samt 4 laurbærblade, ned i fadet ved siden af.
Fadet sættes i ovnen i 40 minutter ved 150 grader. Sæt et stege termometer i. Når nakkefilet'en har en kerne temperatur på 75 grader er den færdig.

Pak kødet ind i folie og lad det trække 15-20 minutter mens du laver sovsen:

Hæld afkoget fra fadet over i en gryde, sammen med cremefine, svinebouillon og 2 spsk ribsgelé. Smag til med salt. Jævn med maizena. Kom lidt sovskulør i.

Servér med sovsen, kartofler, og en kold mørk øl af samme mærke som kødet er stegt i.

Yummie!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar