mandag den 23. august 2010

Fettucini med flødestuvede porre

250g Fettucini/ Frisk pasta
2 porre
250 ml cremefine
10 skiver parmaskinke
2 dl jomfru olivenolie
1 kvist frisk rosmarin
1 tsk frisk timian
2 fed hvidløg
Havsalt
Peber

Step 1:
Kom olivenolien på en pande og varm. Rist Rosamrinkvisten. Knus hvidløg, og smid på panden sammen med parmaskinken. Svits til skinken er ved at blive sprød. Tag skinken af men behold olien. Smid rosmarin kvisten væk.

step 2:
Halvér det brugbare stykke af porrene på langs. Steg dem i olien til de er bløde og møre (pas på med varmen så de ikke bliver brune). Kom fløden og hakket timian på, og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt og peber.

step 3:
Kog pastaen i saltet vand. Når pastaen er klar hældes vandet fra, men lad en smule blive da det bliver ved med at suge. Bland det sammen med porrene, og servér med det samme.

Pynt med skinke, revet parmasanost, og lidt mere hakket timian.


NB! På billedet er der brugt frisk pasta med spinat. Der er brugt lidt for meget af porrene, så retten er blevet fin grøn, med egentlig skal den fremstå hvid. Samtidig var jeg nødsaget til at bruge en billig spegeskinke, men parmaskinke er klart at foretrække.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar