søndag den 18. juli 2010

Tyrkisk middag

Kødboller:

1 kg hakket oksekød
1 æg
Grøn peber
Rød peber
1 spsk Paprika
1 spsk salt
1 tsk cayenne peber
Smør

Hak en håndfuld peberfrugt, og bland det godt sammen med resten i en skål. Form nogle gode store kødboller i hånden og steg på panden i 10-15 minutter ved høj varme.

Tzatziki:

1 liter græsk yoghurt
200-250g syltet paprika
Et bundt frisk basilikum
6 fed hvidløg

Bland det hele sammen nogle timer før servering. Basillikum'en skal bare deles i halve blade.

Salat:

Rød peber
Sorte oliven
Løg
Babysalatmix
Græskarkerner
Cherry tomater
Tyrkisk fetaost
Store druer

Salaten kan anrettes efter smag. Jeg har gjort således: Først har jeg skåret et stort løg i skiver og dækket bundenaf fadet. Derefter har jeg puttet en håndfuld babysalat på. Så nogle skiver rød peber. En go portion fetaost i midtet. Sorte oliven udenom. Dernæst druer og kvarte sherrytomater. Til sidst hældt over med en håndfuld græskarkerner.

Til salaten lavede jeg en dressing af: ½dl balsamicoeddike, ½dl olivenolie, citronsaft, sukker, 2 tsk klar honning, 2 spsk yoghurt naturel og en spsk Dijon sennep.

Fladbrød:

500g mel
2½dl vand
30g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 æggeblomme
6 fed hvidløg
Olivenolie
Sesamfrø
Revet mozarella

Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt salt, sukker, æggeblomme og en spsk olie. Pisk sammen. Tilsæt gradvis mel indtil du har en dej. Ælt det godt sammen og lad det hæve ½ time.

Derefter rulles dejen ud så tyndt som muligt på bagepapir. Hvidløg og lidt olie smøres udover dejen i et jævnt lag. Så drysses der sesamfrø og revet ost udover.

Brødene skal have ca 15 minutter i ovnen ved 200 grader. læg folie udover for ikke at branke osten for meget.

På med noget Araber musik, og så er der sgu servéret!

Læg mærke til familien på højre side, der raskt tager fra sig, mens familien på venstre side, ydmygt venter på tingene bliver sendt rundt :D Kom ikke og sig der ik er forskel på folk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar