6-8 personer
800g oksefars
60g 86% chokolade
1 mørk øl
2 dåser kidney bønner
2 dåser hakket tomat
2-4 stærke chili
1 lime
2 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
2 peberfrugter
2 tsk tørret oregano
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
2 laurbærblade
2 buillonterninger
Balsamiko-eddike
1 dl olie
Salt
Peber
Creme fraiche
Hak løg og hvidløg og svits i olivenolie sammen med oregano, spidskommen, paprika og peber. Brun kødet og hæld øl og tomat op i. hak chilierne fint og kom i gryden sammen med de to buillonterninger og laurbærblade. Hæld en sjat balsimiko eddike i. Lad det simre i en time.
Hak peberfrugter og gulerødder og kom i gryden sammen med bønner, chokolade og saften fra lime. Lad retten simre ½ time mere ved meget lav varme. Smag til med salt og peber, og evt lidt sukker hvis den er lidt for besk.
Servér med en god klat creme fraiche i midten, et godt flüte (eller nachos) og en kold øl.
søndag den 12. februar 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar