søndag den 18. april 2010

Grund tomatsovs

Soffritto :

2-3 mellemstore gulerødder
2 ben selleri
1 stort løg
1 dåse flået tomater
bouillon terning!! hvis man ikke har en sjat grøntsags fond
EVO olie til at stege i

snit grøntsager meget meget fint og hak dem igennem, hvis du er doven så blend dem lynhurtigt.
steg grøntsagerne i olien ved middel varme i mindst 10 minutter.
tilsæt dåsetomater og fonden eller terningen og lad det simre ved middelvarme i mindst en ½ time gerne 1½ time.

tilsæt vand, vin, fond eller tomatsaft undervejs hvis det koger meget ind, alt efter hvordan du vil have sovsen skal være.
vigtigt at den ikke bliver for tynd, den skal være ret kompakt.

soffrittoen er grundstenen i en rigtigt god og fyldig tomatsovs, smager himmelsk hvis man gider at tage sig tid til at lave det.

man kan derudover variere med forskellige former for krydderier eller krydderurter. fx chili eller frisk basilikum og oregano.

Tip : en sjat marsala eller portvin tager den bestemt ikke skade af.
Tip : til alle gode pasta retter er revet parmesan og frisk kværnet peber et must!

sovsen er vist på billedet sammen med nogle raviolier med kylling, bacon, basilikum og frisk ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar