tirsdag den 25. maj 2010

Millionbøf i verdensklasse

500g hakket oksekød
2 store løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 terning oksebouillon
½dl balsamico-eddike
1 dåse hakket tomat
1 spsk tomatpure
3 tsk paprika
2-3 laurbærblade
1-2 tsk frisk estragon
1-2 rød chili
1 glas rødvin
Sesamolie
Kulør
Maizena
Salt
Peber

Grovblend eller hak løgene meget fint. Knus hvidløgene. Hak chili og estragon meget fint. Svits i olien sammen med kødet. Tilsæt Paprika og friskkværnet peber.

Riv gulerødderne.

Når kødet let brunet, tilsættes hakket tomat, tomatpure, rødvin, balsamico eddike, laurbærblade og gulerødder. Når det begynder at koge tilsættes oksebouillon og kulør.

Smag til med salt. Tilsæt gradvist maizena indtil sovsen har den rette konstistens. Lad det simre et kvarters tid.

Servér med kartoffelmos og læskedrik efter eget valg. Og sæt mindst en halv time af til efterfølgende at slå mave.

4 kommentarer:

  1. den er super god men ik for vegetare hihi

    SvarSlet
  2. nej kød ska der til ;-)

    SvarSlet
  3. Ja, den kan varmt anbefales!

    SvarSlet
  4. Super god, og afstammer man fra en kræsen art, så er den stadig god, selvom der ryger en ting eller to ;-b
    Dog helt klart min yndlingsopskrift til denne ret !

    SvarSlet