lørdag den 17. april 2010

Lasagne med tomat/mozarella salat

Lasagne går man sgu aldrig fejl af. Hvis ikke man kan lide lasagne, så er der simpelthen noget galt med dig! Yes, det hørte du her først.


Start med at lave en kødsovs:

500g hakket oksekød
2 dåser hakket tomat
2-3 gulerødder
en halv bakke champignon
et stort løg
Olivenolie
Oregano
Basillikum
chili
salt

Hak løget og svits i olie. Når løgene blir gullige hæld kødet i og brun det. Snit gulerødderne fint, skær champignon'erne i skiver. Hæld tomat, gulerødder og champignon i. Tilsæt krydderier, og lad det simre til gulerødderne er al dente. Hvis ikke du er så fin på den, at alt skal laves selv, så kan du med glæde erstatte en dåse tomat med et glas Dolmio efter eget valg.

Lasagnen:

Kødsovs
Pastaplader
Revet ost
Mornaysovs
Olie

Smør et ildfast fad med olie. Dækbunden med pastaplader. Dæk dem med kødsovs. Hæld mornaysovs i passende mængde. kom en lille håndfuld revet ost udover. Gentag dette indtil fadet er fyldt (men pas på ikke at overfylde det, da det ellers vil flyder over ved kogning). Sæt i ovnen med sølvpapir over og bag ved 200 grader i 45 minutter.

Tip: Hvis du vi lhave en lidt mere fast lasagne, kan du bage den i 20 minutter, tage den ud og lade den trække 1 times tid, og så i ovnen igen i ½ time. Ved denne løsning skal osten på toppen først på ved 2. bagning

Tilbehør:

Tomat/mozarella salat - Tomat i skiver. Mozarella i skiver. Hakkede rødløg. En dressing af olivenolie, balsamico og frisk hakket basillikum.

Anret med et godt stykke flüte, og en go kraftig rødvin ...Så er det frådetid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar