fredag den 13. august 2010

Pizza med prosciutto, mozzarella og frisk basilikum


Dejen :

½ L vand
50 g gær
en god sjat olie
et godt drys salt

Saucen :

1 ds. cherry tomater
10-12 blade basilikum
lidt knust chili
lidt sukker
salt og peber

Topping :

frisk mozzarella ost i skiver
basilikum blade
4-5 skiver prosciutto

start med at opløse gæren i den halve liter vand, vandet skal være lunkent! hæld en god sjat olie i, og derefter mel, en stor potion til at starte med, og så ellers arbejd mere og mere mel ind i dejen indtil den ikke klistre. lav dejen på slump, tror jeg cirka har brugt et kilo mel.
ælt og ælt og ælt og ælt så dine arme er ved at falde af. når dejen er god elastisk og helt jævn, så put den op en skål der er melet let, og læg et viskestykke over og lad den hæve en times tid.

Når dejen er færdig hævet, så del den i 3 lige store stykker.
rul dejen ud tyndt, og læg den på en plade.

lav saucen, ved at blende alle ingredienserne sammen, og smag til undervejs.

fordel en god sjat sauce på dejen, læg en masse basilikum blade ovenpå sammen med et par tynde skiver mozzarella, derefter skinken på, og lidt mere mozzarella i skiver på toppen fordelt over hele pizzaen

bag pizzaen i en brand varm forvarmet ovn, gerne 250-300 grader på varmluft i 6-10 minutter, lige til bunden har fået lidt farve, og osten er let gylden.

og så er det ellers bare tid til at nyde et godt stykke italiensk madkultur.

opskriften passer til 2 store pizzaer, og en klump dej til lidt boller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar