lørdag den 19. juni 2010

Pocheret æg og kartoffelgratin med to slags ost

2-3 nye kartofler
1 æg
1 skive brød
lidt manchego
lidt lagret hvid cheddar
lidt EVO olie
salt og peber
persille og purløg
engelsk sauce


Skær kartoflerne i tern, hak purløg og persille, skær 4-5 tykke tern af hver slags ost. bland det sammen med olie, salt og peber og halvdelen af purløg/persille. op i en lille ramekin, det meste af osten skal helst ligge øverst så det kan blive dejligt gyldent.

bage i ovn 200 gr i 15 minutter og derefter 3 minutter med grill.

sæt en gryde vand til at koge,slå et æg ud i en anden ramekin, med et ret stort (såen som et stykke køkkenrulle) film over, presset ned i formen, smurt med lidt olie.
snor filmen rundt om ægget så det er tæt og æggeformet. pocheres i 6 minutter. vandet må ikke buldre koge, bare små bobler.

stik en brødcrouton ud, og rist den på pande med lidt smør.

anret med frisk kværnet salt og peber og det sidste purløg/persille.

fantastisk lille hurtig frokost.

Tip : hvis osten ik er helt gylden når den kommer ud af ovnen.. så gi' den et skrald med en gasbrænder :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar