mandag den 23. august 2010

Kyllinge burger (den sunde)

Burgeren
1 lille burgerbolle
1 kyllingefilet
6 løgringe
2 skiver rød peber
3 agurkeskiver
En håndfuld salat
En håndfuld revet gulerod
Syltede jalapenjos
1 dl rapsolie

Dressingen
3 spsk let creme fraiche
1 spsk tomatketchup
1-2 tsk karry
1 tsk paprika
½-1 tsk chili
1 knivspids cayenne peber
2 fed knust hvidløg
En sjat limesaft

Bland dressingen sammen.

Steg kyllingefiletten i olie. Snit i skiver. Skråt, for at få de længste stykker.

Varm bollen i oven ved lav varme, så den ikke bliver til en tvebakke. Flæk på midten.

1. Smør dressing på bunden
2. Læg løgringe på
3. Læg peberfrugt på
4. Læg en lille håndfuld fint snittet salat på
5. Kom en spsk dressing på
6. Læg 5 skiver kyllingefilet på
7. Kom en lille håndfuld revet gulerod på
8. En spsk dressing
9. 3 agurkeskiver
10. Smør toppen af bollen med dressing og sæt låget på
(11. Kom jalapenjos i efter smag hvis den ska gi lidt spark til ganen)

En burger der smager så godt man slet ikke fatter den kan være hverken sund eller hejmmelavet!

Nyd med et stort glas isvand.

Tip: Bollen der er brugt på billedet er en ganske almindelig sesambolle, som efter min mening er det bedste man kan bruge, men dog ikke det sundeste. Hvis det ska være helse hele vejen igennem, bør man bager en go grovbolle selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar