lørdag den 9. oktober 2010

100% hjemmelavet tomatsovs

Halvér 8-900g sherrytomater. Jeg har brugt en blanding af 4 forskellige hjemmedyrkede tomater. Lav en marinade af 1½dl god olivenolie, 6 fed hvidløg, 2 spsk frisk hakket basillikum, 1 spsk frisk hakket oregano, 1 spsk havsalt, 2 tsk rørsukker og en god sjat sherry. Kom det hele i et ildfast fad og bland sammen. Stil fadet en oven ved 100 grader, og lad dem bage i min. 2 timer. Blend det hele til fin puré.

Blend et stort løg samt 2 ben selleri, og svits i en sjat olivenolie. Riv og hak 3 mellemstore gulerødder samt en håndfuld hjemmesyltede chili fint, evt som disse:

http://deskaevegastronomer.blogspot.com/2010/08/syltet-chili.html

eller

http://deskaevegastronomer.blogspot.com/2010/10/syltet-chili-v2.html

Kom det hele i en gryde sammen med 5 laurbærblade og en sjat rødvinseddike, og lad det simre ½ time. Smag til med sukker, salt og peber.

Det tager sin tid bage tomater og sylte chili, men det er det hele værd. En meget kraftfuld tomatsovs der både kan bruges til pizza, lasagne og kødsovs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar