6 personer
Kylling og fond:
En hel kylling
2 gulerødder
1-2 løg
2 ben selleri
1 porre
2 fed hvidløg
1 kop hvidvin
20 pebberkorn
2 spsk groft salt
Snit grønsagerne groft, kom det hele i en stor gryde, fyld med vand, og kog i 45 min. Pil kyllingen for alt kød og kom skroget op i gryden igen. Kog skroget og grønsagerne ind til 1/3 fond. (Dette kan godt tage lidt tid). Si fonden.
Sovsen:
2 rødløg
2-3 gulerøddere
1 stor pastinaken
1 rødbede
1-2 spsk revet knoldselleri
1 bakke champignon
3 fed hvidløg
3 chilier
2 dåser hakket tomat
Olivenolie
1 spsk tørret egano
1 spsk tørret basillikum
1 tsk paprika
1 kop portvin
2 kopper kyllingefond
Maizena
Hak og svits løgene i olivenolie sammen med krydderierne. Riv gulerødder, pastinak, rødbede og selleri. Hak chili og hvidløg. Kom det hele i gryden sammen med de hakkede tomater. Kom en kop portvin samt 2 kopper kyllingefond i. Lad det hele simre ca en halv time.
Snit champignon og hak 5-600g kylling, eller efter behov. Kom det i gryden og lad det simre yderligere 10 minutter. Smag til med salt. Jævn evt med maizena.
Lasagnen:
Lasagneplader
1/4l Mornaysovs
En pose revet mozarella
Revet parmasan (ikke den i pose, men en rigtig parmasan)
Læg et lag sovs i bunden, kom mornaysovs og revet ost ovenpå, og så pastapladerne. Gentag dette til du er løbet tør for sovs eller fadet er fyldt. Bag i ovnen ved 200 grader i ca 45 minutter. Læg evt et stykke staniol over for ikke at brænde osten.
Fedtfattig version:
Undlad hvidvin og portvin. Brug fuldkorns pastaplader. 5% mornaysovs. Nøjes med ½ pose fedtfattig ost. Undlad parmasan.
lørdag den 21. januar 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar