mandag den 19. april 2010

Løgsuppe

4 store løg
1 liter Hønse fond eller bouillon
1 dl cremefine eller sødmælk
Olivenolie
Timian
Laurbærblade
Cayennepeber
Salt

Skær de 4 løg i tynde løgringe. Svits dem i olivenolien sammen med lidt timian og en knivspids cayennepeber (pas endelig på med ikke at komme for meget peber i) Svits til løgene blir klare eller svagt gullige.

Tilsæt hønsefond, og en ½ kop cremefine for en lidt mere cremet konsistens. Læg 2-3 laurbærblade i. Lad det hele koge i 30-40 minutter til løgene er helt bløde. Smag til med salt.

Servér med et stykke ristet franskbrød med smeltet ost, eller en god Bruchetta

Løgsuppe fungere fint som både forret og hovedret, men kan også serveres som "skrup-af-mad" for gæster senere på aftenen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar