torsdag den 14. oktober 2010

Jordskokkesuppe med grillet jomfruhummer

Billeder kommer snart
Ingredienser:

Suppen:
6-800g jordskokker
1l kyllingefond
2 løg
4 fed hvidløg
1 bakke friske champignons
250ml cremefine
1 spsk havsalt
1 tsk sukker
Hummerne:
8 jomfruhummere
Havsalt
Hvidvin
Olivenolie
1 Citron
Krydderdressing:
100-150ml Cremefraiche
1 tsk frisk hakket salvie
1 tsk frisk hakket persille
2 tsk frisk hakket dild
3 fed knust hvidløg
En sjat citronsaft
En sjat hvidvin
Et lille drys salt
(bland hele lortet sammen i en lille skål)

Suppen:
Start med at snitte og svitse løg og hvidløg i en tilpas stor gryde til de er klare eller gyldne. Rens og snit jordskokkerne i små tern. Kom kyllingefond, jordskokker og salt i gryden og lad det småkoge til jordskokkerne er møre. Blend det hele i gryden med en stavblender mens fløden hældes i. Blend til suppen er lys og cremet. Skær champignon i skiver og lad dem simre i suppen 10 minutter. Smag til med salt og sukker

Jomfruhummerne:
Klip hummerne op i ryggen og fjern den sorte tarm tråd. Læg dem i et ildfast fad og hæld en marinade af olie og citronsaft og revet citronskald udover. Kom 3-4 dl hvidvin i fadet og drys godt med havsalt udover det hele. Forvarm en ovn til 220 grader med grill. Sæt fadet i ovnen 3-5 minutter.

Servér med skiveskåret flüte, en god klat krydderdressing og et glas iskoldt hvidvin.

Tip: Hvis ikke man gider blande en dressing, kan krydderierne blandes i selve marinaden til hummerne, og hældes direkte på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar