torsdag den 19. august 2010

Syltet chili

Find en beholder på ca 1 liter.

2 håndfulde friske chilifrugter
Hvidvinseddike
5 fed hvidløg
10-20 peberkorn
5-10 blade salvie
1 spsk havsalt
3 spsk sukker

Snit den ene side af frugten fra stilk til bund uden at halvér chili'en. Udhul chili'erne for kerner med en teske. Lad stilken sidde på (og gem kernerne). Derefter kommer du chili'erne i småkogende vand 3-4 minutter. Hæld vandet fra.

Varm hvidvinseddiken, uden det koger. Kom sukkeret i og rør rundt indtil det er opløst.

Fyld salvie, salt, samt ca 1-2 spsk af de overskydende chilikerne i glasset. Kom eddiken og chili'erne op i glasset. Put til sidst peber og hvidløg i.

Sæt glasset i køleskabet og lad det trække i 14 dage.

Note: Der er her brugt umodne Hungarian Chili frugter. Som er en forholdsvis mild chili.

Tip: For at få den rødlige kulør i glasset, kan man erstatte en sjat af hvidvinseddiken med rødvinseddike, det kan næppe smages. Men det giver et lidt mere dekorativt look, hvis man vil have det til at stå fremme. (og i den forbindelse skal man nok heller ikke bruge et kasseret glas syltede agurker fra beauvais som jeg har gjort, men nu går jeg ind for genbrug, så jeg kassere ikke den slags :-))

Ingen kommentarer:

Send en kommentar