fredag den 30. april 2010

ghetto wellington med gris!

1 pakke butterdej
1 pudset svinemørbrad
6-8 skiver serano skinke
½-1 bakke champignon
1 æg
dijon sennep
en sjat grøntsags fond
portvin
fløde
smør
salt & peber


start med ordne champignonerne, giv dem en hurtigt tur i blenderen, sæt dem til side.

giv mørbraden salt og peber og brun den af i smør på en varm pande, tag kødet af og lad det hvile lidt mens du lægger et passende stykke film på bordet og skinken på, smør mørbraden med lidt sennep, og pak dem ind i skinken og stram filmen til, læg det på køl i en halv times tid.

panden på fuld skrald, portvin på for at deglacer panden, bagefter lidt fond på og lad det stå og koge stille og roligt ind.

rist champignonerne af på pande, og derefter smør dem ud på butterdejspladerne, tag kødet ud af køleskabet og læg det på butterdejen. smør butterdejen i kanten med et sammenpisket æg og fold enderne ind.

rids og pensl butterdejspakken og ellers er det bare i ovnen på en rist med et fad under i 30 minutter ca. ved 220 grader på varmluft

varm saucen op og gi den en klat smør og godt med piskefløde, kog ned og smag til.

anret og server!

hvis man ikke skal være ghetto, skal det laves med oksemørbrad og en foie gras smurt på skinken. (kan klart anbefales da det smager møg fucking godt!!!... men ghetto versionen er fantastisk osse)

Tip : del mørbraden i to, og lave to små fine pakker istedet for en stor.
Tip : på billedet er wellington'en serveret med ovnkartofler uden chili og paprika bare med salt og peber, men tilbehør er absolut ikke nødvendigt til denne ret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar