søndag den 30. maj 2010

Pizza med kødsovs


Dejen:
Mel
Gær
Vand
Olie
Salt

Smulder 1 pakke gær i 3 dl lunken vand og rør rundt til gæren er opløst. Kom 5 spsk olie samet et par tsk salt i. Tilsæt ca 500g mel, eller til dejen ikke klistre mere. Lad dejen hæve i ½ time med et viskestykke over. Når dejen har hævet, smør en bageplade med olie og rul dejen ud i en ønsket tykkelse.

Tomatsovsen:
Dæk dejen med pizzasovs. Hvis man ikke er tilfreds med den klassiske Dolmio pizzasovs, kan man evt lave sin egen som denne: http://deskaevegastronomer.blogspot.com/2010/04/grund-tomatsovs.html

Dæk tomatsovsen med revet mozarella

Kødsovsen:
500g hakket oksekød
1 dåse hakket tomat
1 dåse tomat pure
2 fed hvidløg
2 store gulerødder
Salt
Peber

Riv gullerødderne og mos hvidløgene. Blend evt de hakkede tomater for en finere kødsovs. Svits kødet i lidt olie og hæld væden fra når kødet er brunet. Tilsæt tomat, hvidløg, gulerødder og pure. Lad det simre et kvarters tid. Smag til med salt og peber.

Hæld en passende mængde afden færdige kødsovs udover tomatsovsen og osten.

Hvis man har lidt mere tid og energi, kan man lave en lidt mere avanceret kødsovs som denne: http://deskaevegastronomer.blogspot.com/2010/05/millionbf-i-verdensklasse.html

Toppings:
1 stort løg
En bakke champignon
Oregano
Skær løget til løgringe, skær champignons'ne i tynde skiver, og drys en passende mængde udover pizzaen. Drys med oregano.

Sæt pizzaen i ovnen i en ½ time ved 220 graders bundvarme.

Tip: Hvis man ikke har nok topping, går man aldrig fejl af pepperoni

Ingen kommentarer:

Send en kommentar