mandag den 14. juni 2010

Kartoffelsalat v.1

1 kg nye små kartofler
2 Avocadoer
1-2 rødløg
2-3 små nye gulerødder
Purløg
Ærter
Cherrytomater
Radisser
Persille
3 fed hvidløg
1 dl balsamicoeddike eller rødvinseddike
1 dl jomfruolivenolie
1 spsk dijon sennep
1 spsk sukker
1 spsk klar honning
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk paprika

Start med at koge kartoflerne, med skræld. Del dem i halve når de er færdige og har kølet af.

Lav en dressing/marinade af persille, hvidløg, eddike, olie, sennep, sukker, honning, paprika, salt og peber. Kom det hele i en blender, kværn til det har en fin konsistens.

Hak løgene fint. Snit gulerødderne i tynde stave. Skær radisserne i skiver. Bland det sammen med kartofler og marinade en en skål, og lad det trække et par timer i køleskabet.

Inden servering blandes ærter og avocado tern i salaten, og det overskydende marinade i bunden hældes fra. Kom et par skefulde creme fraiche på toppen. Halvér en håndfuld cherrytomater og hak et par skefulde purløg og drys henover til sidst.

Kanon sommermad. Servér til kyllingelår, frikadeller, en go roastbeef el. lign. sammen med flüte og en kold øl eller vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar