tirsdag den 30. marts 2010

Entrecôte med ovnstegte rodfrugter og chili/champignonsauce

Snit 4-5 kartofler til både, flæk 2-3 gulerødder, halvér 2 rødløg. Tilsæt selv flere rodfrugter efter eget valg, fx. pastinak, jordskokker, eller knoldselleri.

Bland en marinade af en god olivenolie, timian, salt og peber. Kom rodfrugterne og marinaden i en frysepose og bland det hele rundt. Læg i et fad og steg i ovnen. Ca. 50 minutter ved 200 grader.

Steg 2 gode entrecôt'er på en forvarmet pande, i ca 3 minutter på hver side. Tag dem af panden og lad dem hvile i sølvpapir ca. 10 minutter.

Tag det resterende kødsaft fra panden og kom i en gryde sammen med madfløde. Skær en håndfuld champignon i tern. Hak 1-2 røde chili'er (afhænging af styrken) så fint som muligt. Hæld det op i gryden. Bring i kog, og tilsæt jævner samt salt. Lad det simre til champignon'erne er kogt.

Anret og servér med en go flaske rødvin, og svip svap, et styks romantisk middag for 2, der vil garanterer en go dessert(!)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar