søndag den 18. april 2010

bearnaise

3 æggeblommer
2 spsk vand
2 spsk eddike
et par peberkorn
lidt hakket estragon
lidt hakket skalotte løg
500 gr. afklaret smør

vand, eddike, hakket skalotte og lidt estragon koges ned til det halve, det er den essens man skal bruge senere til saucen, sigt løg og peberkorn og estragon fra. skal køles ned til stue temp. efter det er kogt ned.

fuld skrald på komfuret!, op i gryden med essensen og de 3 blommer, pisk som en gal abe indtil luften er ude af massen og det begynder at tykne, når det er blevet tykt, så i med det afklaret smør (smeltet og skummet) lidt af gangen, mens der skal stadig piskes som en syg syg abe, det kræver lidt muller i underarmen eller den rigtige ottetals teknik :).

hvis saucen blir lidt for tyk så kan den tyndes med en lille smule vand. frisk estragon i og bom karla så er det sauce! skal servers med det samme!.

hvis man ikke gider at lave essensen selv kan man købe det på en lille fin flaske.(men det gider man godt!)


Tip : hvis der kommer hvide fnug i til at starte med er der for meget varme på, skiller lortet.. ud med det og start forfra :)
Tip : hvis man ikke kan styre varmen, så lav saucen i et vandbad så er den lige til at tage af varmen i en fart, hvis det blir for varmt.

saucen er vist sammen med en hakkedreng, tofler og friske kogte ærter.. mega morfar ret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar