søndag den 18. april 2010

tzatziki

1 agurk
1-2 single feds hvidløg eller 5-6 alm (alt efter styrke så brug mere)
4-5 store spsk. græsk yoghurt
salt og peber

Riv agurken på et rivejern eller på mandolinen :)
lad agurken dræne lidt saft i en sigte.. pres den gerne med hånden.

bland yoghurt, salt og peber og revet hvidløg sammen, og rør det godt, smag til med både salt og peber og hvidløg

bland den revne drænet agurk i, og smag til igen med salt og peber.

Tip : riv eller hak hvidløget istedet for at presse den, det gir lidt mere bid
Tip : den bliver kun bedre af at stå og trække på køl, lav den dagen i forvejen
Tip : man kan altid putte mere hvidløg i... det er svært at tage op igen :)

perfekt tilbehør til en god gang grill, og så smager det bedre når man laver det selv, og er sgu ligeså hurtigt at lave som det er at købe en færdig potion som man ikke aner hvordan smager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar