mandag den 2. august 2010

Overlegne kødboller

Kødboller:
500g hakket oksekød
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk paprika
2 spsk revet parmesan
1 spsk hakket persille
1 tsk frisk hakket timian
½ kop sherry
En sjat sødmælk
1dl rasp
2 æg
2 tsk salt
Peber

Tomatsauce:
2 dåser sherrytomat
½ kop olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk frisk basilikum
1 spsk frisk oregano
En kop rødvin
En sjat rødvins eddike
1-2 spsk sukker
Salt
Peber

Start med at lave kødbollerne. Blend løg og hvidløg. Hak persille og timian fint. Bland hele molivitten sammen i en skål.

Form nogle gode store kødboller af farsen. ca 8 stk pr 500g. Læg dem i et ildfast fad, og lav en tomatsauce.

Blend løg og hvidløg, steg dem i olie til de er klare. Hak basillikum og oregano. Blend de 2 dåser tomat. Tilsæt det hele og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt, peber og sukker. Saucen må gerne være nogenlunde sød.

Hæld saucen over kødbollerne til de er halvt dækkede. Bag i ovnen en halv time ved 200 grader.

Servér med den klassiske spaghetti. Og så er der dømt mad der er selv en flok beskidte baggårds hunde værdig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar