lørdag den 14. august 2010

beef wellington med ovn kartofler

Wellington :

Oksemørbrad
champignoner
Parma skinke
dijon sennep
butterdej

Kryddersmør :

1 pakke smør
20-25 blade frisk basilikum
1-2 tsk paprika
2 fed hvidløg
lidt bulgarsk krydderiblanding

start med ordne champignonerne, giv dem en hurtigt tur i blenderen, sæt dem til side.

giv mørbraden salt og peber og brun den af i smør på en varm pande, tag kødet af og lad det hvile.

rist champignonerne af på en pande, til alt vandet er kogt væk. lad dem køle lidt af.

læg et passende stykke film på bordet og skinken på,læg et godt lag af champignonerne på skinken, smør mørbraden med lidt sennep, og pak dem ind i skinken og stram filmen til, læg det på køl i en halv times tid.

tag kødet ud af køleskabet og læg det på butterdejen. smør butterdejen i kanten med et sammenpisket æg og fold enderne ind.

rids og pensl butterdejspakken og ellers er det bare i ovnen på en rist med et fad under i 30 minutter ca. ved 220 grader på varmluft

kryddersmør :

rør en pakke blødt smør ud en skål. sammen med alle krydderierne, og de hakkede basilikums blade og de pressede hvidløg. smag til og juster efter smag.

når smør og krydderier er blandet godt sammen, put det i en sprøjtepose med en stjerne tulle, og tut det ud på noget bagepapir i fine små rosetter. sæt det på køl.

anret med ovnkartofler og server.
nyd gerne en rigtigt god tung italiensk vin til.

muuuums! siger jeg bare :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar