lørdag den 17. april 2010

Lasagna

Lasagne plader
Løg
hvidløg
dåsetomater (gerne halv cherry og halv flået)
Parmesan
skært oksekød i tern
rødvin
grøntsags fond
knust chili
laurbær blade
oregano
basilikum
balsamico
sød mælk
mozarella revet eller hel

Kødet :

brun oksekødet af i olie i en stor gryde, når det er brunet, så en halv flaske rødvin på, når det er reduceret så fyld på med grøntsags fond, laurbærblade og lidt oregano og basilikum også. lad det småsimre under låg i 1½ times tid til kødet er mørt nok til at kunne moses med grydeskeen. check undervejs og fyld mere fond på hvis det koger ned.

Tomatsovsen :

der kan man gå to veje, lave den jeg beskriver her, eller en klassisk soffritto base som kommer senere.
først lad fint snittet løg og hvidløg bide i bunden af gryden med lidt smør eller olie. varmen ned på lavt blus. blend dåsetomaterne, og snit lidt friske urter, op til løgene og lad det simre stille og roligt, før det kan man lade løgene få lidt balsamico som lige skal koges lidt ind, smag til med meget lidt knust chili.

nå tomatsovsen lige har samlet sig, så op i den store gryde til kødet på lavt blus
smag til med salt, peber og chili.

Den hvide sauce :

lav en opbagt sauce på mælk og en go potion parmesan, man kan gi' den muskatnød men jeg synes ikke det er nødvendigt

læg lasagnen sammen i et passende fad, først lidt kødsovs i bunden, så plader, så kødsovs, så et lag med revet moze og hvid sovs, så et lag kødsovs, så et lag kødsovs, så et lille lag med den hvide sovs og eventuelt hele friske basilikum blade, så et lag med kødsovs og på toppen det sidste kødsovs og det sidste hvidesovs pænt i midten, og der efter revet moze på eller skiveskåret og lidt oregano.

i forvarmet ovn cirka 30 minutter.

anret og server!

så er der kongespise, har endnu ikke smagt en værdig substitut :)

Tip : tomatsovs må aldrig koge det ødelægger smagen
Tip : man kan også lave et lag med den hvide sovs og skinkestrimler, eller stegt bacon
Tip : mindst 6-7 lag, så bliver det et godt tungt måltid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar