fredag den 30. juli 2010

Moussaka med tomat

Ja, normalt skal der jo auberginer i moussaka, men det havde jeg sgu ikke lige på lager, så jeg har improviseret lidt og brugt tomater i stedet for, og det blev faktisk slet ikke så tosset.

Ingredienser:

Moussaka til 4 personer
500g hakket oksekød
½ kg kartofler
3 store tomater
3-4 fed hvidløg
1 muskatnød
1 stor gulerød
1 ben selleri
1 stort løg
1 dåse tomatpuré
5 kviste frisk timian
Gøn peberfrugt
Revet mozarella
2dl sødmælk
1dl Sherry
2dl tykmælk
2 æg
½dl rødvins eddike
Okse bouillon/fond
Olivenolie
Maizena
Salt

Salaten
4 store tomater
2 stort rødløg
Fetaost
Sort oliven
Store druer

Start med at skære kartoflerne i skiver, og kog i saltet vand. Imens kartoflerne koger laver du kødsovsen:

Blend selleri og løg. Svits i olivenolie sammen med knust hvidløg, timian og revet muskatnød. Efter et par minutter brunes kødet. Tilsæt revet gulerod, mælk, tomatpuré, sherry, rødvinseddike og bouillon. Lad det simre i ca 10 minutter. Smag til med salt. Jævn med maizena.

Dæk bunden af et ildfast fad med de skiveskårne kartofler. Pisk tykmælk og æg, og hæld ud over så et meget tyndt lag dækker bunden. Dæk herefter dette med skiveskårne tomater. Herefter hældes et godt lag kødsovs udover. Endnu et lag af kartofler lægges på, samt endnu et lag af kødsovs. Det hele overdynges med revet ost, og oven på det lægges et par skiver tomat og peberfrugt.

Kom folie udover fadet og bag i ovnen 30 minutter ved 200 grader.

Imens kan man lave en salat:

Dæk et fad med tomatskiver, dernæst rødløg, og det pyntes med fetaost, druer og sorte oliven.

Jeg ville have lavet en dressing til af olivenolie, balsamicoeddike, dijon sennep, citron og sukker, men det forhindrede den lille mand på billedet :-) Men med både feta, druer og oliven, er der rigeligt med smagsindtryk til man sagens kan undvære dressing.

* Tak til min lille mand, Oskar Darwin, der har lært mig glæden ved at spise i dobbelt tempo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar