mandag den 21. juni 2010

Rabarber Jordbær sorbet med portvins sirup, jorbær gele og romkugle


Sorbet :

600 ml rabarber saft
200 ml jorbær saft
200 gr sukker cirka
1 ægge hvide

Portvins sirup :
100 ml portvin cirka
100 gr sukker cirka

Jorbærgele :

3 blade husblas
100-150 ml jorbærsaft

Romkugler :

1 jorbærroulade
1 spsk hindbær marmelade
3-4 spsk kakaopulver
en go sjat mørk rom


start med at lav sorbetten ved at bland saften sammen, kog den op med sukkeret, og smag til, juster eventuelt med lidt citron, og brug ikke alt sukkeret på en gang, smag til undervejs.
køl saften af, når det er koldt så pisk en æggehvide til toppe, og bland den i den kolde saft, og kør på ismaskine i 25-30 minutter og så sæt den i fryseren et par timer.

sirup laves ved bare at koge portvin og sukkeret ind, hæld det på en plastflaske og sæt det på køl.

geleen, blød 3 blade husblas op i koldt vand, varm saften op og smelt husblasen i, hæld massen ud på en plade eller i bunden af en bøtte og sæt på køl.

romkugler er totalt snyd og hammer lette at lave, bland det hele sammen i en skål og ælt det godt igennem, smag eventuelt til undervejs med rom, tril til små kugler og sæt dem på køl.

gi' den max pynte jørgen gas og server!

Tip: læg isen på et leje af æblekagerasp så flyder den ud på tallerken.
Tip: form isen mellem to håndvarme skeer, så får man et pænt æg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar