søndag den 18. april 2010

gammeldags æblekage

cirka 500 gr. æbler i både
rør sukker
vanilje eller vanilje sukker
lidt vand
æblekage rasp
fløde

æblerne op en i gryde, med en sjat vand og lad dem koge til de er kogt ud, tilsæt vanilje og rørsukker, smag til.
når æblerne er kogt ud, et hurtigt spin med stav blenderen og så ellers på køl.

nogen kan li' deres æblekage sød andre sur, så smag den til så den passer lige til dig.

portions anret, med lag på lag af henholdsvis æblemos og rasp og så en klat flødeskum på toppen.

mmmmm mormor dessert!

Tip : man kan lave sin rasp selv, ved at blande noget alm rasp og sukker sammen og riste det af på panden, eller man kan bruge havregryn og hakkede mandler eller andre nødder for at twiste den lidt.
Tip : man kan osse vælge at bruge stødt kanel i stedet for vanilje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar