lørdag den 17. april 2010

Fish'n'chips


1-2 sej fileter
mel
bagepulver
mørkt øl helst en stout
dansk vand
kartofler
salt og peber
citronsaft
eddike


lad fiske ligge og trække i lidt citron saft et kvarters tid.

Dejen til fisken

bland en go potion mel, et par hundred gram på slump, med et par teske fulde bagepulver, og en halv til en hel stout, justere tykkelsen med danskvand. Dejen skal være lidt tykkere end pandekage dej og der må gerne være lidt klumper i.

3 trins pomfrit

skræl og snit kartoflerne som du har lyst, lidt store chunky fries er lige i skabet
kog dem i saltet vand til de næsten er kogt færdig. hold øje med dem da det går ret hurtigt når de er snittet.

kartoflerne tages op af vandet og duppes af på køkkenrulle, læg dem på køl 1½ times tid.

fritere dem kort i den varme olie, så de lige får en lille smule farve
lad dem køle af igen

og fritere dem færdigt lige før servering og husk at drysse med rigeligt salt.

Fisken

fritere fisken som er vendt i dejen, mens den ligge og oliebader så ta' en ske og dryp ekstra dej på og gentage når den vendes.

fritere til den er gylden

anret og server med citron båd og eddike
hertil en stor kold pilsner

bomkarla som kom du på en gastronomisk tur til england :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar