lørdag den 17. april 2010

hvidvinsdampet hellefisk med risotto og flødestuvet porre

hellefisk filet
hvidvin
risotto ris
grøntsags fond
fløde
porre
løg
vermouth


Fisken :

salt og peber på fisken, læg den i et fad med et glas eller 1½ hvidvin i bunden, eventuelt et par skiver citron og nogle dild kviste. damp i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter med staniol over fadet

Flødestuvet porre :

snit porren i tynde tynde fine skiver, salt og peber på, op i et lille fad, fløde på og i ovnen til det er blevet tykt og porren er kogt igennem.

Risotto :

mange tør ikke at lave risotto fordi det virker svært, men det er SÅ nemt, man skal bare røre hele tiden i det.

først klares fint hakket løg i smør i gryden, så risotto ris på, først en god stor sjat tør hvid vermouth på, lad risene suge det, så et glas hvidvin på og lad risene suge det, derefter en øseske fuld grøntsags fond på af gangen, lad risene suge til du synes konsistensen er rigtig og risene er kogt igennem nogen kan li' deres risotto al dente så det bestemmer man jo selv, til sidst lige inden servering, meget parmesan i og et par klumper koldt smør, cirka 200 gr parmesan
og der skal røres i gryden under hele processen.

anret og server den fiiiiine og meget hvide ret :)

Tip :
start med de flødestuvet porrer, lidt efter risottoen og til sidst fisken
timing timing timing :)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar