torsdag den 19. august 2010

Marineret kylling med stegte grønsager

2 kyllingefiletter
4 stykker bacon
Smør
Persille
Hvidløg
5 gulerødder
5 kartofler
5 snackpeber
5 store champignon
½ løg
½ rød chili
1 tsk frisk timian
1 tsk knust paprika
Olivenolie

Marinér 2 kyllingefiletter i smør, hakket persille, og knust hvidløg. Rul dem ind i bacon, og steg på pande.

Skræl kartolfer og gulerødder og snit i både og stave. Rens og snit champignon og snackepeber. Hæld en dl olivenolie på en pande, og kom først kartofler på. Når de begynder at blive gyldne kommes gulerodstavene på. Når de begynder at få farve kommes peber og champignon på. Mens de svitser kommes krydderierne ovenpå; fint hakket løg, chili, timian og paprika.

Det kan være lidt svært at koordinere grønsagerne så de alle får lige tilpas, men det vigtigste er at kartoflerne får nok, så hvis man har grej og kogeplader nok, kan man evt stege på flere pander.

En fin lille ret som både kan nydes med rød og hvid vin til.

Tip: Hvis man drikker hvidvin til, kan grønsagerne med fordel spædes op med en lille sjat af samme vin under stegningen.

OBS: Sovsen der er brugt på billedet er en bretagnesovs i pulverform, og inden man rynker på næsen af det, skal det siges at pulversovs sagtens kan smage ganske glimrende. Det er trods alt en opskrift fra et team af professionelle kokke, lavet i et stort sterilt køkken. MEN jeg foretrækker dog stadig selv at lave min egen sovs. Jeg havde bare ikke de rette ingredienser på det givne tidspunkt. Det må blive næste gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar