fredag den 27. august 2010

Sød chilisauce

500ml æbleeddike
50g rød chili
En god håndfyld grønne stenfri druer
2 nektariner
5dl hakket tomat
1 løg
1 tsk knust paprika
2 tsk frisk ingefær
6 fed hvidløg
1 spsk honning
3 spsk sukker
1dl sherry
½dl limesaft
½dl soya
En sjat olie

Knus hvidløg, riv ingefær. Svits i olie sammen med knust paprika i en gryde. Rens chillierne for kerner, og snit løg og nektariner i store stykker. Kom alting i gryden. Lad det simre i 10 minutter.

Blend hele herligheden til puré, smag til med sukker, og vupti, så er der sovs til en god wok ret.

Tip: Alt afhængig af hvor kraftige dine chilier er, og hvor stærkt du vil have det, kan 50g rød chili godt være i overkanten. Min sovs blev pænt stærk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar